Перша зустріч
Перша генеральна рада
Зустріч в Ашаффенбурзі
Друга генеральна рада
Третя генеральна рада

Історія - Під чужим небом: Перша генеральна рада

Перша Генеральна Рада

Перша Генеральна Рада відновленого Загону, в своїй передвоєнній черзі шоста, відбулася у місті Ваєрн, в Баварії 6-7 вересня 1947 року. В ній узяло участь 16 членів Загону: Чехут Богдан, Бойдуник Ярослав, Вергун Роман, Гаврилів Іван, Ганкевич Олекса, Дармохвал Володимир, Диба Осип, Ерденберґер Володимир, Рак Ярослав, Рудницький Ярослав, Поточняк Михайло, Петріна Богдан, Островський Володимир, Савчинський Остап, Ценко Микола і Угера Нестор.
На Раді пошановано пам’ять братчиків, які полягли на полях слави за волю й державність України, відчитуючи реєстр втрат Загону після відправленої панахиди. На Раді прийнято до Загону наступних членів: Ценка Миколу, Гавриліва Івана, Бойдуника Ярослава, Дибу Осипа, Угеру Нестора, Ганкевича Олексу, Вергуна Романа і Клоса Романа. Вичеркнено з реєстру Верхолу Остапа за принесену неславу українській землі.


Винесено формальну ухвалу відносно відновлення припиненої діяльности Загону й прийнято реєстрацію Загону як 5-го куреня УПС. На спорожнене місце першим Осавулом - Степаном Охримовичем, обрано того часу наказного Осавула, Богдана Чехута – “Марка”. Обрано також нову Генеральну Старшину в такому складі: Ярослав Рак - отаман Загону, Володимир Дармохвал - генеральний суддя, Володимир Островський - канцлер і Остап Савчинський - генеральний підскарбій. Доручено Б. Чехутові виготовити Літопис Загону, чого він, на жаль, не зміг виконати із-за передчасної смерти. Після Ради відбулася тижнева прогулянка в Альпи, на Хімзе і на Вацман, в якій узяли участь: В. Ерденберґер, Б. Петріна, О. Савчинський і О. Диба.


© «Червона калина». Всi права застережено.