змаг з футболу у Львові
Спартакіада-2004
Спартакіада-2005
Спартакіада-2006
Спартакіада-2007
Змаг Охримовича-2008
Спартакіада-2008
Змаг Охримовича-2009
Спартакіада-2011

Діяльність - Змаги та спартакіади: Спартакіада-2007

Ой, ну і попотіли ми цього року! Але про все по–черзі.

Ювілейна спартакіада в Івано–Франківську відбулася. Відбулася із подвійним успіхом для Загону ЧК. А все тому, що наші команди — «Червона» (в складі: Микола Ханас, Ігор Кітела, Володимир Пакош, Андрій Скраль, Роман Чернишов, Дмитро Нірода, Сергій Сабо) та «Калина» (в складі: Микола Шийко, Ігор Шийко, Олекса Микитко, Андрій Мудрицький, Святослав Чернишов, Богдан Гургач, Володя Спринь) — вибороли перші два місця в абсолютній першості, зігравши при цьому два фінали (з волейболу і баскетболу) між собою. Але насправді далося це ой як не просто.

Волею жеребу (читай «організаторів», за що їм велика подяка) наші команди могли зустрічатися між собою лише у фіналах. Тому турнірний шлях кожному доводилося долати по–різному. Так, ще до початку змагань нашою «фішкою» вважався футбол, з якого змаги і почалися. Наша команад — «Червона» — почала непогано. Першу команду «пройшли» в півноги, відновлюючи потихенько ігрову взаємодію. Відразу після нас зіграти проти команди ОЗОнів на поле вийшла інша наша команда — «Калина». Гралося не просто. Основний час переможця не виявив – 2 : 2 – тому довелося пробивати пенальті, успішнішими в яких виявилися ОЗОни :( Перший прокол. Далі була наша гра за вихід у фінал проти рівненської команди. От і прийшла черга другого проколу ЧК. Ще в першому таймі пропустили 2 необов'язкових голи, самі так і не змогли забити. В другому таймі, кинувшись всіма силами відіграватися, пропустили третій. І без того складна ситуація стала критичною. Однак ми не здавалися і продовжували тиснути на «рівненські» ворота. Перший гол, другий, здавалося, ше трохи і буде третій, але… часу не вистачило. Занадто пізно нас «прорвало». Свисток судді — і на таблиці зафіксовано невтішні для нас 2 : 3. А це означало, що знову Червона Калина не зможе виграти всі змаганні. В матчі за 3–є місце «Червоні» досить легко в напівтовариській грі обіграли «Карпатських вовків» і таким чином здобули 7 залікових балів.

Далі був баскет - вид, який ми ще ніколи не вигравали. А тому певні побоювання стосовно кінцевого результату таки пролітали в голові. «Калині» з «сіткою» пощастило більше, суперників вони мали легших. Але і там вони ледве не напоролися на ті самі граблі, мусять дякувати ЧоКу за те, що ті не покарали їх. Ну а в нас, «червоних», попри трохи слабшого суперника в першій грі, наступною мала стати або команда Бурлаків, або команда ОЗОнів, яким ми і програвали постійно. Але о чудо! В наднапруженому матчі бурлаки виграють в ОЗО з перевагою в одне очко! А значить «можна грати і вигравати,» — подумали собі ми ;) До гри підійшли максимально зібрані, доручивши (вже сеньйору) Ігорю Кітелі опіку головного забивали і розпасовщика бурлаків. Друг Чіп із завданням, можна сказати, справився, і до певної міри таки нейтралізував опонента (напевно, заокеанський досвід дався взнаки). Боротьба була на кожному сантиметрі майданчика під обома кошиками з почерговою перевагою то однієї, то іншої команди. Так, за хвилину до кінця основного часу рахунок був рівний. Хто переможе, передбачити не міг ніхто. Але нам вдалося перехопити м'яч, піти в атаку і отримати право на пробиття двох штрафних всього за кілька секунд до закінчення основного часу. На щастя для нас, схибили лише один з них. На результативну відповідь у бурлаків просто–напросто не залишалося часу. А значить ми перемогли, з перевагою в те саме одне очко, яке і вивело нас у фінал змагань, де на нас вже чекали наші братчики з команди «Калина».

Останнім видом був волейбол — вид, де ми традиційно легко перемагали. Так і цього разу обидві наші команди з відчутною легкістю дійшли до фіналу, який, як і фінал з баскетболу, ми мали зіграти наступного дня на очах всіх учасників та гостей ювілейної Спартакіади.

День фіналів вийшов на правду показовим. Спочатку волейбол. Дружба дружбою, але програвати ніхто не збирався і не хотів, хоч ще попереднього дня за попереднім підрахунком зароблених балів було відомо, що переможцем абсолютної першості буде «Червона», а «Калина» — на другому місці. Однак боротьба вийшла супер–напружена і супер-динамічна. А перемогу з рахунком 2 : 1 святкували «червоні», після чого були теплі дружні обійми, подяка суперникам за боротьбу та цікаву гру, а вболівальникам — за неймовірну підтримку. Після невеличкого відпочинку на глядачів чекало ще одне калиняцьке дербі, цього разу з баскетболу. Так, відступати «Калині» вже не було куди і з перших секунд вони кинулися здобувати собі очки. Плоди такого запалу було видно після свистка судді на перерву, який зафіксував перевагу «Калини» 10 : 2. Ну але «Червона» була б не «Червона», якби не кинулася відіграватися. Як наслідок, основний час переможця не виявив: 12 : 12. Чим вам не справжнісіньке дербі? В овертаймі вдаліше діяли «калиняни», що і дало їм змогу перемогти з рахунком 20 : 16. Але всеодно Червона Калина — ЧЕМПІОН!!!

Зведена таблиця результатів

Футзал
¼ фіналу
Богданович і Ко — Червона (1 : 2)
Орден Лицарів — Калина (5 : 3, по пенельках)

½ фіналу
НеБаби — Червона (3 : 2)

3–тє місце
Червона — Карпатські вовки (6 : 2)

Волейбол
¼ фіналу
Чота Крилатих — Червона (15 : 25)
Калина — Карпатські вовки (25 : 17)

½ фіналу
Орден Лицарів — Червона (12 : 25)
Калина — Богданович і Ко (25 : 19)

Фінал
Червона — Калина (2 : 1)

Баскетбол
¼ фіналу
НеБаби — Червона (7 : 13)
Калина — Карпатські вовки (17 : 6)

½ фіналу
Червона — Ватага Бурлаків (12 : 11)
Калина — Чота Крилатих (13 : 12)

Фінал
Червона — Калина (16 : 20)


За свої старання команда–переможець отримала пам'ятний кубок, а кожен гравець — медаль.

Так калиняки в черговий (вже третій поспіль) раз відстояли своє чемпіонство на Спартакіаді. Далі буде…

А далі, запевняємо вас, таки буде ;-)

 

З надією на достойних суперників,

 

Роман Чернишов («Червона»)


Фотогалерея: Спартакіада-2007

© «Червона калина». Всi права застережено.