2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2001
2000
1999
1998

СВТ


«Потреба спортивного табору в молодечій організації, такій як Пласт, відчувалася уже довший час. Спортивна ділянка в Пласті не була занадто розвинута, і ї й виховній праці не приділялося належної уваги. Так, наші Пластові Оселі не мали відповідного устаткування, спортивних площ, кортів, басейнів чи біжнів. Не було спортивного устаткування, а що найголовніше, – не було фінансів, щоб це придбати. Перші з допомогою організаторам прийшли наші добродії , такі, як Український Спортивний Клуб в Нью Йорку, ньюйоркська кредитова спілка..., Крайова Пластова Старшина та подинокі жертводавці, що допомоголо в організації, проведенні і розбудові перших і пізніших таборів. В основному, в програму спортивного вишколу входили спортивні ігри, а саме.. копаний м'яч, відбиванка, кошівка, метавка і стук-пук. Легкоатлетика – біги, стрибки, мет диском і молотом та стусан кулею. Стрільба з кріса лука та водний спорт, різного роду плавання й плигання(скоки).»

(зі спогадів Ігора Декайла)

Спортивно-вишкільний табір в Україні це вже історія. Історія перемог, радості, усмішок, втоми. Це близько тисячі дитячих очей, в яких можна побачити і згадати ватри та знайомства, відчути дух змагальності та бажання перемоги.

До цього ніхто в Україні в рамках Пласту не пропонував навчити дітей бейсболу, американського футболу чи фрізьбі. Ніхто не вчив грати дівчат футбол. Ми це зробили вперше і у сім сподабалося. А окрім того легкоатлетичні кроси, стрибки в довжину і висоту, плавання, змагання зі спортивного орієнтування, стрільби з пневматичної зброї, луку, теніс в умовах гір, гандбол. Все це робить перебування серед природи ще більш захоплюючим.

А крім того, на СВТ живе атмосфера радості, братерськості, доброзичливості. Тут ви набираєте енергії на цілий рік, тільки для того щоб повернутися сюди знову.

А Ти був на СВТ?

Знайди себе на фото ;-)


© «Червона калина». Всi права застережено.